Με 1 απλή αίτηση το πήρες: «Έσκασε» επίδομα με 1.437 ευρώ «ζεστά» στο χέρι – Αναλυτικά οι δικαιούχοι & οι ημερομηνίες

November 21, 2023


Την ευκαιρία να “φουσκώσει” τον λογαριασμό της με 479 ευρώ για τρεις μήνες, έχει ειδική κατηγορία ασφαλισμένων από τη ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), με τη μορφή επιδόματος.Πρόκειται για συνολική ενίσχυση 1.437 ευρώ με το πέρας του επιδόματος, τα οποία ο δικαιούχος μπορεί να λάβει με την υποβολή μιας απλής αίτησης.Η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται από την 1η Νοεμβρίου έως τις 28 (29) Φεβρουαρίου από τους δικαιο…


Loading...

Την ευκαιρία να “φουσκώσει” τον λογαριασμό της με 479 ευρώ για τρεις μήνες, έχει ειδική κατηγορία ασφαλισμένων από τη ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), με τη μορφή επιδόματος.

Πρόκειται για συνολική ενίσχυση 1.437 ευρώ με το πέρας του επιδόματος, τα οποία ο δικαιούχος μπορεί να λάβει με την υποβολή μιας απλής αίτησης.

Η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται από την 1η Νοεμβρίου έως τις 28 (29) Φεβρουαρίου από τους δικαιούχους στα καταστήματα της ΔΥΠΑ στις εκάστοτε περιοχές, αφού πρώτα έχει εκδοθεί Δελτίο Ανεργίας. Από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εξαρτάται η ημερομηνία έναρξης της επιδότησης.

Διαβάστε με την ευκαιρία κι αυτό: Τρομερή κίνηση από τον Σκλαβενίτη: Χαρίζει 300 ευρώ

Με 1 απλή αίτηση το πήρες: «Έσκασε» επίδομα με 1.437 ευρώ «ζεστά» στο χέρι – Αναλυτικά οι δικαιούχοι & οι ημερομηνίες
Πηγή φωτογραφίας: Shutterstock

ΔΥΠΑ: Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

Το παραπάνω επίδομα, αφορά ασφαλισμένους που έχουν απασχοληθεί σε συγκεκριμένο (κρίσιμο) χρονικό διάστημα ως ξεναγοί και είναι δυνατόν να λάβουν τακτική επιδότηση ανεργίας με ιδιαίτερους όρους που ρυθμίζονται από την ΥΑ 34061/12.11.99.

Προϋποθέσεις

Η Τακτική Επιδότηση Ανεργίας της ειδικής κατηγορίας των Ξεναγών, χορηγείται, με την τήρηση των παρακάτω προϋποθέσεων:

  • έχουν την ιδιότητα του ξεναγού κατά το χρόνο της επιδότησης (διαθέτουν δηλ. δελτίο ταυτότητας για επαγγελματίες ξεναγούς)
  • έχουν πραγματοποιήσει εκατό (100) τουλάχιστον πλασματικές ημέρες ασφάλισης στον κλάδο κατά το προηγούμενο της παροχής ημερολογιακό έτος (κρίσιμο χρονικό διάστημα)
  • το ετήσιο ατομικό εισόδημά τους (όχι οικογενειακό) από μισθωτές υπηρεσίες κατά το προηγούμενο της επιδότησης φορολογικό έτος δεν υπερβαίνει συγκεκριμένο ύψος, το οποίο κάθε έτος προσαυξάνεται κατά 293,47€. Για το φορολογικό έτος 2022 το όριο εισοδήματος ανέρχεται σε 18.782,10 €,
  • έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για επιδότηση (δεν απασχολούνται σε άλλον εργοδότη, δεν αυτοαπασχολούνται, είναι ικανοί και διαθέσιμοι στην αγορά εργασίας), χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση εντύπου λύσης/λήξης της εργασιακής σχέσης, διότι ο ΕΟΤ υπέχει έναντι του e-ΕΦΚΑ υποχρεώσεις εργοδότη απέναντί τους και τους ασφαλίζει με τρόπο πλασματικό.

Με 1 απλή αίτηση το πήρες: «Έσκασε» επίδομα με 1.437 ευρώ «ζεστά» στο χέρι – Αναλυτικά οι δικαιούχοι & οι ημερομηνίες
Πηγή φωτογραφίας: Shutterstock

ΔΥΠΑ: Σε συνάρτηση με την υποβολή της αίτησης η καταβολή

Για την έναρξη της επιδότησης, σημαντικό ρόλο παίζει το ακριβές διάστημα, μέσα στο οποίο υποβλήθηκε η αίτηση:

Αν η αίτηση υποβληθεί κατά το διάστημα από 01.11 έως 31.12, η επιδότηση έχει ως ημερομηνία έναρξης την 01.12.

Αν η αίτηση υποβληθεί από τη 01.01 έως την 28(29).02, η επιδότηση έχει ως ημερομηνία έναρξης την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.