Επίταξη τώρα: Γιατί πραγματικά επιτάσσουν ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη. Πεθαίνουν σε…

November 21, 2020


Μετά την αποκάλυψη σχετικά με το τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους κλινικάρχες για την επίταξη 200 κλινών στην Θεσσαλονίκη και το «όχι» που απάντησαν ήρθε η ώρα της απόφασης. Για το Τυπογραφείο έχει φύ…


Loading...


Μετά την αποκάλυψη σχετικά με το τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους κλινικάρχες για την επίταξη 200 κλινών στην Θεσσαλονίκη και το «όχι» που απάντησαν ήρθε η ώρα της απόφασης.

Για το Τυπογραφείο έχει φύγει ήδη η απόφαση για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών της Θεσσαλονίκης που αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά την λήξη του τελεσίγραφου και των συζητήσεων που προηγήθηκαν με τον κλάδο και απέβησαν άκαρπες.

O Γρηγόρης Σαραφιανός αποκάλυψε τους λόγους άρνησης του κλάδου να παραχωρήσουν τις 200 κλίνες για νοσηλείες COVID-19.

Οι λόγοι αυτοί είναι:

-Οι κλινικές αυτές της Θεσσαλονίκης είναι μικρές μονάδες στο κέντρο της πόλης με κτηριακές υποδομές που δεν επιτρέπουν την απομόνωση. Είναι αδύνατον να νοσηλεύουν ασθενείς με άλλες ασθένειες που δημιουργούν ανοσοκαταστολή, όπως είναι οι νεφροπαθείς, και να βάλουν στο διπλανό δωμάτιο ασθενή με κορωνοϊό.

-Δεν έχουν το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για ασθενείς με σοβαρά πνευμονολογικά, καρδιολογικά και λοιπά προβλήματα που προκαλεί ο κορωνοϊός, καθώς δεν έλαβαν μέρος στις νοσηλείες του πρώτου κύματος.

-Επιπλέον οι μονάδες δεν έχουν ως επιχειρήσεις την οικονομική ρευστότητα για να ανταπεξέλθουν άμεσα στις νοσηλείες αυτά καθώς μόνο τα οξυγόνα και τα φάρμακα για τους ασθενείς με COVID-19 είναι απλησίαστα για αυτούς.

Μάλιστα, όπως μάς είπε ο κ. Σαραφιανός, ο ίδιος πρότεινε στο γενικό γραμματέα του ΥΥΚΑ που είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για συζητήσεις και αυτοψία, να νοσηλεύσουν στις ιδιωτικές κλινικές περιστατικά μη COVID-19 και από δημόσια νοσοκομεία στις υπόλοιπες πόλεις της Μακεδονίας, ώστε να αποσυμφορηθούν αυτά και να προσφέρουν εξειδικευμένη νοσηλεία στα περιστατικά με κορωνοϊό.

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας, τόνιζε ότι δεν είναι δυνατόν η εξαίρεση κάποιων από την μάχη κατά του κορωνοϊού… Δεν είναι δυνατόν να κάνουν εφημερίες- κόλαση το Παπαγεωργίου και το ΑΧΕΠΑ, να φτάνουν στην Θεσσαλονίκη νοσηλευτές για βοήθεια από όλη την χώρα, να επιστρατεύονται χειρουργικές αίθουσες και αίθουσες ανάνηψης για διασωληνωμένους, να ετοιμάζονται βαγόνια τραίνων και να επιστρατεύονται ιδιώτες γιατροί και συνταξιούχοι, αλλά να μην προσφέρουν τα αντίστοιχα στη μάχη οι έχοντες μονάδες υγείας…

Η σωστή πρακτική βρίσκεται κάπου στη μέση και κανείς μη ειδικός δεν δικαιούται να έχει άποψη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η χώρα από τη Λάρισα και πάνω ζει έναν ασύμμετρο πόλεμο και οι ώρες είναι ευθύνης και αποφάσεων!

Το έγγραφο του υπουργείου Υγείας που ζητούσε την επίταξη 200 κλινών από τα ιδιωτικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης:

Mόσιαλος: Αν δεν απαντήσουν, αύριο το πρωί άμεση επίταξη των κλινικών

«Το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη να διαθέσουν 200 κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών που πάσχουν από Covid-19 εντός της περιφερειακής ενότητας της Θεσσαλονίκης.

Οι ιδιοκτήτες είχαν τη δυνατότητα να απαντήσουν μέχρι τις 21:00 σήμερα. Δεν το έκαναν. Είδαμε, παράλληλα, νοσηλεύτριες από την Κρήτη, την Κέρκυρα και αλλά μέρη της χώρας να μετακινούνται εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη μάχη. Αν οι ιδιοκτήτες δεν απαντήσουν θετικά μέχρι αύριο το πρωί, προτείνω στην κυβέρνηση την άμεση επίταξη των κλινικών για την αντιμετώπιση των οξυμένων αναγκών για νοσηλεία των ασθενών που πάσχουν από Covid-19. Σε αυτή τη μάχη πρέπει να είμαστε όλοι στρατευμένοι», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Μόσιαλος.

Οι αριθμοί των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ σε εθνικό επίπεδο

Την ασφυκτική πίεση που δέχονται οι ΜΕΘ εξαιτίας περιστατικών covid-19 αποτυπώνουν ανάγλυφα τα στατιστικά στοιχεία.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.