100 Δραχμές: Το νόμισμα που θα σας κάνει πλούσιους – Κοστίζει μια περιουσία σήμερα!

November 3, 2023


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.Βρήκαμε το νόμισμα των 100 δραχμών που θα σας κάνει πλούσιους! Αν το έχετε τότε πρέπει να μάθετε ότι κοστίζει μια περιουσία!Αναμφισβήτητα η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε ιστορία, και η ιστορία κάθε χώρας φαίνεται μεταξύ άλλων και μέσα από τα νομίσματά της, ενώ αυτό είναι το νόμισμα που δεν εκδίδεται …


Loading...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Βρήκαμε το νόμισμα των 100 δραχμών που θα σας κάνει πλούσιους! Αν το έχετε τότε πρέπει να μάθετε ότι κοστίζει μια περιουσία!

Αναμφισβήτητα η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε ιστορία, και η ιστορία κάθε χώρας φαίνεται μεταξύ άλλων και μέσα από τα νομίσματά της, ενώ αυτό είναι το νόμισμα που δεν εκδίδεται από τράπεζα αλλά το αγοράζουν όλοι!

Ο Γεώργιος Α΄ ήταν ο μακροβιότερος βασιλιάς της χώρας με περίοδο βασιλείας από το 1863 έως το 1913. Αν δεν έχετε καταλάβει γιατί σας τα λέμε αυτά θα μάθετε αμέσως!

Το 1876 έδωσε εντολή να κοπεί το νόμισμα των 100 χρυσών δραχμών στο νομισματοκοπείο του Παρισιού. To χρυσό νόμισμα έχει βάρος 32,25 γρ, διάμετρο 38 χιλ. και 90% περιεκτικότητα σε χρυσό. Το πάχος του είναι 2,9 χιλ και έχει οδοντωτό περίγραμμα.

Την ίδια χρονιά κόπηκε και το νόμισμα των 50 χρυσών δραχμών. Η μία όψη απεικονίζει το κεφάλι του βασιλιά Γεώργιου και η άλλη το βασιλικό οικόσημο. Έχει βάρος 16.12 γρ και καθαρότητα 917. Η διάμετρός του είναι 28 χιλ και το πάχος του 2 χιλ.

Το νόμισμα αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο καθώς κόπηκε σε 182 τεμάχια! Συνεπώς αν έχετε ένα τέτοιο νόμισμα στη συλλογή σας, να γνωρίζετε πως είναι εξαιρετικά σπάνιο και έχει μεγάλη αξία. Απευθυνθείτε μόνο σε ειδικούς εμπειρογνώμονες που έχουν εμπειρία και είναι σε θέση να εκτιμήσουν την πραγματική αξία ενός σπάνιου νομίσματος.

νομισμα-δραχμεσ
Νόμισμα Δραχμών

Πόσο πραγματικά αξίζουν οι δραχμές με τον Μέγα Αλέξανδρο – Κατάφεραν και πούλησαν κέρματα για 3.000 ευρώ!

Τους τελευταίους μήνες έχουν απασχολήσει αρκετά στο διαδίκτυο τα κέρματα των 100 δραχμών με την προτομή του Μεγαλέξανδρου, τα οποία κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 1990.

Πληροφορίες, που κατέκλυσαν το ελληνικό διαδίκτυο, ανέβασαν την αξία αυτών των κερμάτων ακόμη και στις 5.000 ευρώ, με αποτέλεσμα πολλοί να ψάξουν στα συρτάρια τους για να βρουν κάποιον… ξεχασμένο θησαυρό.

Πολύ γρήγορα το διαδίκτυο κατακλύστηκε από αγγελίες με νομίσματα των 100 δραχμών με τον Μεγαλέξανδρο, με πολλούς, όχι μόνο να πείθονται για την αξία του νομίσματος, αλλά και να πληρώνουν περισσότερο απ’ ότι για μία χρυσή λίρα (αυτή τη στιγμή τιμάται περίπου 300 ευρώ) για να αποκτήσουν ένα ή περισσότερα εξ αυτών!

Ωστόσο, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, διότι αυτές οι πληροφορίες είναι πλήρως αναληθείς!

Η έρευνα επί του θέματος και έμαθε ότι η πραγματική αξία αυτών των νομισμάτων είναι στα… 2 με 3 ευρώ το κιλό και όχι φυσικά στα 500 ή 1.000 ευρώ το ένα!

Όπως εξηγεί ο Δημήτρης Ποδαράς, ειδικός επί των συλλεκτικών νομισμάτων από το greekcoins.gr, που δραστηριοποιείται στο ελληνικό νόμισμα για πάνω από 15 χρόνια, είναι άγνωστο το από πού ξεκίνησε η φήμη για το νόμισμα των 100 δραχμών, αλλά «έχει διαδοθεί με μεγάλη ταχύτητα».

«Αντικειμενικά, τα κατοστάρικα αυτά σε “κυκλοφορημένες” καταστάσεις που έχει κρατήσει ο κόσμος δεν έχουν κάποια αξία. Για να λέμε την αλήθεια, κάνουν 2 με 3 ευρώ το κιλό!», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σε ακυκλοφόρητες καταστάσεις ή σε μασούρια της Τραπέζης Ελλάδος έχουν κάποια συλλεκτική αξία. Του 2000 κάνουν περίπου 2 ευρώ το κομμάτι, του 1990, 1992 & 1994 περίπου 4 με 5 ευρώ το κομμάτι, ενώ του 1998 -που θεωρούνται τα “δύσκολα”- κάνουν περίπου 15 ευρώ το κομμάτι».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.