Αναδρομικά από 1.150 έως 6.912 ευρώ – Ποιοι οι δικαιούχοι

October 29, 2020


Αναδρομικά από 1.150 ευρώ έως 6.912 ευρώ σε όλες τις προσωρινές συντάξεις οι οποίες έχουν εκδοθεί από τις 13/5/2016 και μετά θα καταβληθούν τον Νοέμβριο.
Πιο συγκεκριμένα, η προσωρινή σύνταξη στα Ταμ…


Loading...


Αναδρομικά από 1.150 ευρώ έως 6.912 ευρώ σε όλες τις προσωρινές συντάξεις οι οποίες έχουν εκδοθεί από τις 13/5/2016 και μετά θα καταβληθούν τον Νοέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, η προσωρινή σύνταξη στα Ταμεία μισθωτών αυξάνεται στο 80% του μέσου μισθού του τελευταίου έτους, αντί 50% που είχε υπολογιστεί στις αιτήσεις από 13/5/2016.

Στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολουμένους και τους αγρότες αυξάνεται στο 70% του μέσου μηνιαίου εισοδήματος του τελευταίου 12μήνου, αντί 50% που είχε υπολογιστεί στις αιτήσεις από 13/5/2016.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, θα προχωρήσουν αρχικά στην αύξηση του ποσοστού όλων των προσωρινών συντάξεων μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Παράλληλα, δείτε εδώ το ποσό των αναδρομικών που δικαιούστε με ένα… κλικ.

Ειδικότερα το ποσοστό της προσωρινής σύνταξης αυξάνεται από 50% σε 70% για τους αυτοτελώς απασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ασφαλισμένους στον τ. ΟΓΑ, και σε ποσοστό 80% για τους μισθωτούς.

Αναδρομικά συνταξιούχων ποιοι θα πάρουν από 1.150 έως 6.912 ευρώ

Αναδρομικά: Αυτή είναι η αίτηση που πρέπει να κάνουν όσοι πήραν “κουρεμένα” ποσά

Η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ) ζητεί με ανακοίνωση της να καταθέσουν αίτηση θεραπείας στον e-ΕΦΚΑ οι συνταξιούχοι που πήραν “κουρεμένα” αναδρομικά για το 11μηνο (Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016).

Όπως επισημαίνει η Ένωση “η μη υποβολή της αίτησης θεωρείται ως αποδοχή της παρανομίας τής κυβέρνησης – ΕΦΚΑ που στέρησαν στους συνταξιούχους τα αναδρομικά από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και τα Δώρα”.

Αυτή είναι η αίτηση που πρέπει να κάνετε για να πάρετε τα αναδρομικά που δικαιούστε.

Σημειώνεται ότι τα ποσά που είδαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς οι συνταξιούχοι αφορούν στις περικοπές των κύριων συντάξεων, ωστόσο δεν καταβλήθηκαν αναδρομικά για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα για το παραπάνω χρονικό διάστημα.

Επίσης επισημαίνεται πως συνεχίζεται η καταβολή συντάξεων και αναδρομικών, χωρίς να λείπει η ανησυχία σε μερίδα συνταξιούχων που είδαν στους λογαριασμούς μικρότερα ποσά από αυτά που υπολόγιζαν.

Με την αίτηση οι συνταξιούχοι μπορούν να ζητήσουν:

  • Την πλήρη εφαρμογή της απόφασης 1439/2020 της Ολομέλειας του ΣτΕ
  • Την καταβολή του ποσού για την επικουρική σύνταξη και των δώρων για το χρονικό διάστημα 11 μηνών, ήτοι από Ιουνίου 2015 έως και Μαΐου 2016
  • Την έκδοση νέου εκκαθαριστικού της σύνταξης με όλα τα ποσά που δικαιούνται για το χρονικό διάστημα των 11 μηνών σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 1439/2020 απόφαση Ολομέλειας ΣτΕ, προκειμένου να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Αυτή είναι η αίτηση που πρέπει να κάνετε:

Αναδρομικά συνταξιούχων: Οι τρεις νέες κατηγορίες των δικαιούχων – Έρχονται ανακοινώσεις για κληρονόμους (Video)

Συνεχίζονται οι πληρωμές των συντάξεων και αναδρομικών στους δικαιούχους καθώς σήμερα, 26 Οκτωβρίου, πληρώνονται οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των ταμείων των τραπεζών και του ΟΤΕ ενώ, όπως όλα δείχνουν, ανακοινώνονται και οι προϋποθέσεις για τα αναδρομικά των κληρονόμων.

Τις επόμενες ημέρες θα λάβουν τα αναδρομικά όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι αγρότες, ενώ ο κύκλος του 11μήνου των αναδρομικών κλείνει με τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των σωμάτων ασφαλείας, των ταμείων των δημοσιογράφων και ορισμένων ακόμα ειδικών ταμείων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο, που μίλησε στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος», μέσα στις επόμενες ώρες η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις προϋποθέσεις για τα αναδρομικά των κληρονόμων των συνταξιούχων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει εκείνοι να υποβάλουν σε ειδική πλατφόρμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.