15 Κόλπα επιβίωσης του 1900 που είναι χρήσιμα ακόμη και σήμερα!

September 20, 2019


Δείτε τα 15 κόλπα για επιβίωση που πρέπει να ξέρετε όλοι! Οι συμβουλές και τα κόλπα, υπάρχουν εδώ και αιώνες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, κατέληξαν ως κομμάτια πληροφοριών που πέρασαν από γενιά σε …


Loading...


Δείτε τα 15 κόλπα για επιβίωση που πρέπει να ξέρετε όλοι! Οι συμβουλές και τα κόλπα, υπάρχουν εδώ και αιώνες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, κατέληξαν ως κομμάτια πληροφοριών που πέρασαν από γενιά σε γενιά. Όταν λύνουμε διάφορα προβλήματα, θέλουμε να είμαστε καλά προετοιμασμένοι και να γνωρίζουμε διάφορες λύσεις που έχουν αποδειχθεί χρήσιμες και ωφέλιμες.

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, έχει μια απίστευτη ψηφιακή συλλογή παλαιών υλικών και εκτυπώσεις, με αντικείμενα όπως φωτογραφίες, χειρόγραφα και χάρτες. Παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σας τα πιο χρήσιμα αρχεία. Πρόκειται για μια λίστα με συμβουλές και κόλπα από το 1900. Κάποτε, ήταν διαθέσιμες σε συσκευασίες τσιγάρων. Βρέθηκε ο θηλυκός Μόγλης! Επιβίωσε ολομόναχη στο δάσος για τρεις εβδομάδες

Αυτές οι συμβουλές ζωής έχουν πλέον ψηφιοποιηθεί ώστε να μην χαθούν αλλά να γίνουν γνωστές. Δείτε παρακάτω 15 από αυτές.

1 Πώς να απομακρύνετε ένα δαχτυλίδι που σφήνωσε

Κόλπα επιβίωση

Για να αφαιρέσετε ένα σφιχτό δαχτυλίδι από το δάχτυλο χωρίς πόνο ή ταλαιπωρία, θα πρέπει να το αλείψετε καλά με σαπούνι. Τότε, το δαχτυλίδι θα βγει εύκολα εκτός κι αν οι αρθρώσεις σας είναι πρησμένες. Αν όμως, εξακολουθεί να μην βγαίνει, θα ήταν καλό να επισκεφτείτε ένα κοσμηματοπωλείο.

2 Πως να ανιχνεύσετε τη διαρροή του φυσικού αερίου

Κόλπα επιβίωση

Υπάρχει κίνδυνος στην προσπάθεια να εντοπίσετε τη διαρροή του αερίου. Η μέθοδος στην εικόνα, είναι αρκετά αξιόπιστη. Απλώστε αρκετή ποσότητα σαπουνιού στο σωλήνα του αερίου που θεωρείται ύποπτη. Το αέριο θα προκαλέσει φυσαλίδες στο σημείο διαρροής και έτσι θα το αντιμετωπίσετε άμεσα.

3 Πώς να μαζέψετε τα σπασμένα γυαλιά

Κόλπα επιβίωση

Για να μαζέψετε γρήγορα και εύκολα τα σπασμένα γυαλιά, βρέξτε ένα μαλακό πανί ώστε να μαζευτούν και τα μικρότερα κομματάκια. Επιλέξτε ένα παλιό κομμάτι καθώς το καλύτερο είναι να το πετάξετε μαζί με τα γυαλιά.

4 Πώς να προστατεύσετε τα πολύτιμα βάζα

Κόλπα επιβίωση

Αν εφαρμόσετε αυτό το μέτρο, ο κίνδυνος να σπάσει ένα πολύτιμο βάζο, είναι μικρότερος. Απλά γεμίστε το με άμμο! Έτσι, θα παραμείνει σταθερό στη βάση του, λόγω του βάρους του. Αυτή η ιδέα είναι εξαιρετική για τα βάζα περίεργου σχήματος ή επιπλέον βάρους στην κορυφή, που έχουν μικρή βάση άρα και λιγότερη σταθερότητα.

5 Πώς να αφαιρέσετε ένα αγκάθι

Κόλπα επιβίωση

Το να αφαιρέσετε ένα αγκάθι από το χέρι, είναι επίπονο. Ένας καλός τρόπος είναι να καλύψετε το σημείο με ένα μπουκάλι γεμάτο με ζεστό νερό ως το χείλος του και με ευρύ στόμιο. Πιέστε το χέρι σφιχτά στο στόμιο του μπουκαλιού. Η αναρρόφηση θα τραβήξει το δέρμα και ο ατμός θα βγάλει την αγκίδα.

6 Πώς να κρίνετε αν ο αστακός είναι φρέσκος

Κόλπα επιβίωση

Αν αγοράσετε βρασμένο αστακό αλλά έχετε αμφιβολίες ως προς την φρεσκάδα του, τραβήξτε την ουρά του προς τα πίσω και αφήστε την απότομα. Αν η ουρά βρεθεί εκεί που ήταν, τότε είναι αρκετά νωπός. Αν επιστρέφει αργά προς τη θέση της, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι πως ο αστακός έχει βραστεί και διατηρηθεί για αρκετές ημέρες.

7 Πώς να κρατήσετε καθαρή τη λαβή του πινέλου

Κόλπα επιβίωση

Η λαβή του πινέλου που κολλάει και έχει χρώματα, είναι αρκετά δυσάρεστη για έναν ερασιτέχνη ζωγράφο. Κόψτε ένα κομμάτι χαρτονιού και κάντε μια τρύπα. Περάστε από εκεί τη λαβή όπως δείχνει η εικόνα. Αυτό θα αποτρέψει το χρώμα από το να τρέξει.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.