Επιδόματα: Όλες οι ημερομηνίες για τις πληρωμές (Video)

July 3, 2020


Πως θα λάβουν τα επιδόματα της κυβέρνησης οι εποχικοί υπάλληλοι και τι θα γίνει με το πρόγραμμα «Συν-Εργασία». Επίσης, ανατροπή είχαμε με το επίδομα των 534 ευρώ
Οι εποχικοί υπάλληλοι με δικαίωμα επα…


Loading...


Πως θα λάβουν τα επιδόματα της κυβέρνησης οι εποχικοί υπάλληλοι και τι θα γίνει με το πρόγραμμα «Συν-Εργασία». Επίσης, ανατροπή είχαμε με το επίδομα των 534 ευρώ

Οι εποχικοί υπάλληλοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης και η επιχείρηση που εργάζονταν πέρυσι παραμένει κλειστή, θα πρέπει να κάνουν αίτηση στο supportemployees.services.gov.gr από τις 7 Ιουλίου. Οι πληρωμές αναμένονται από 15 έως 20 Ιουλίου και το επίδομα είναι της τάξης των 534 ευρώ.

Οι εποχικοί υπάλληλοι, των οποίων οι επιχειρήσεις άνοιξαν αλλά βρίσκονται σε αναστολή, θα πρέπει να κάνουν την ίδια διαδικασία, αλλά θα πρέπει να έχει προηγηθεί η αίτηση αναστολής από τον εργοδότη.

Για τους εποχικούς υπαλλήλους χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης, προβλέπεται ένα επίδομα ύψους 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Η αίτηση θα γίνει μέσω του gov.gr και η πληρωμή του επιδόματος αναμένεται να γίνει μέχρι τις 15/7.

Επίσης, για σήμερα είναι προγραμματισμένη η καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τις κατηγορίες που δεν το είχαν λάβει τον Απρίλιο, ενώ από χθες το βράδυ ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Τι πρέπει να προσeξετε στις αιτήσεις

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η εργατολόγος Ασπασία Παπαθανασοπούλου υπογράμμισε ότι θα πρέπει οι εργαζόμενοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση στοιχείων στις αιτήσεις που υποβάλουν, καθώς ήταν πολλοί εκείνοι που δεν έλαβαν το επίδομα λόγω λάθους στοιχείων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι καταβολές είναι προγραμματισμένες σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, κάτι που σημαίνει πως αν κάποιος δεν το λάβει θα έχει γίνει κάποιο λάθος.

Εν αναμονή των αλλαγών στη «Συν-Εργασία»

Αναφορικά με το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» η κυρία Παπαθανασοπούλου υπογράμμισε ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται να μην «τραβάει» το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών, λόγω της ρύθμισης για τις ασφαλιστικές εισφορές και τη δέσμευση περί μη απόλυσης.

«Περιμένουμε να δούμε αν οι βελτιώσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση θα αλλάξουν το τοπίο γύρω από το πρόγραμμα» συμπλήρωσε η εργατολόγος, υπογραμμίζοντας ότι μέσω του προγράμματος δεν μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις του εργαζόμενου.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.