3 αλλεργίες στο σ@ξ που δεν περιμένατε ότι υπάρχουν!

June 20, 2019


Σας ακούγετε περίεργο να υπάρχει αλλεργία στο σeξ και να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν;
Η σeξουαλική επαφή, για παράδειγμα, είναι πιθανό σε ορισμένες περιπτώσεις να ευθύνεται για την εκδήλωση διαφόρ…Σας ακούγετε περίεργο να υπάρχει αλλεργία στο σeξ και να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Η σeξουαλική επαφή, για παράδειγμα, είναι πιθανό σε ορισμένες περιπτώσεις να ευθύνεται για την εκδήλωση διαφόρων αλλεργικών αντιδράσεων (από ήπια έως και αλλεργικό σοκ).

Υπάρχουν περιπτώσεις που αναφέρονται αλλεργικές αντιδράσεις τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες που αποδίδονται στη χρήση προφuλακτικού. Στις περισσότερες περιπτώσεις για τις αλλεργικές αυτές αντιδράσεις ευθύνεται η αλλεργία στο λάτεξ.

Σeξ αλλεργία

Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις ατόμων που δεν είναι αλλεργικοί στο λάτεξ, αλλά σε ορισμένες ουσίες ή πρόσθετα που περιέχουν τα προφuλακτικά (π.χ. επιβραδυντικές ουσίες). Στην περίπτωση που έχετε αλλεργία στο λάτεξ, η λύση είναι τα προφuλακτικά από άλλα υλικά όπως η πολυουρεθάνη, η σιλικόνη ή το βινύλιο. Τα προφuλακτικά αυτά δεν περιέχουν συνήθως λιπαντικές ουσίες, για την αποφυγή αλλεργικών αντιδράσεων, ενώ παρέχουν την ασφάλεια που παρέχουν και τα υπόλοιπα προφuλακτικά.

Ένα άτομο με τροφική αλλεργία μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα στην περίπτωση που φιλήσει τον σύντροφο ή την σύντροφό του ο οποίος έχει προηγουμένως καταναλώσει κάποια τροφή, στην οποία το άτομο έχει αλλεργία. Σε αυτές περιπτώσεις μετά από ένα φιλί μπορεί να εκδηλωθούν κνίδωση, εξανθήματα, φαγούρα στα μάτια, πρήξιμο στα βλέφαρα ή τα χείλη, συριγμό και αναπνευστική δυσχέρεια. Η διαδικασία μέσω της οποίας πυροδοτείται η αλλεργική αντίδραση είναι η εξής: Μέσω του σάλιου του άλλου ατόμου μπορεί να μεταφερθούν στο αλλεργικό άτομο κάποια συστατικά των τροφών που είχε προηγουμένως καταναλώσει ή μικροποσότητες φαρμακευτικών ουσιών από φάρμακα που είχε προηγουμένως λάβει. Οι ουσίες και τα συστατικά είναι υπεύθυνα για την πρόκληση της αλλεργικής αντίδρασης. Αν, π.χ., ο σύντροφός σας πριν σας φιλήσει είχε φάει φιστίκια, και είστε αλλεργικοί στους ξηρούς καρπούς μπορεί να εκδηλώσετε αλλεργική αντίδραση.

Έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις γυναικών των οποίων ο οργανισμός αντιλαμβάνεται το σπέρμα ως αλλεργιογόνο με αποτέλεσμα να εκδηλώνει αλλεργική αντίδραση με συμπτώματα τα οποία συνήθως περιορίζονται κυρίως στα γεννητικά όργανα της γυναίκας και περιλαμβάνουν οίδημα, ερεθισμό, κνησμό. Η αλλεργία στο σπέρμα είναι ουσιαστικά μια αλλεργική αντίδραση στις πρωτεΐνες που βρίσκονται στο ανδρικό σπέρμα. Τα συμπτώματα εκδηλώνονται λίγο μετά την επαφή. Μερικές φορές μπορεί να εμφανιστεί και κνίδωση σε όλο το σώμα της γυναίκας και πιο σπάνια μπορεί να εκδηλωθεί και αλλεργικό shock. Η χρήση προφuλακτικού μπορεί να προστατεύσει τη γυναίκα από την εκδήλωση των συμπτωμάτων. Η συγκεκριμένη αλλεργία είναι σπάνια, αν και η συστολή που προκαλεί η αναφορά αυτού προβλήματος, είναι ένας παράγοντας που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του καθώς είναι πιθανό πολλά περιστατικά να μην αναφέρονται.

Σeξ

Είστε σε μία σχέση και ο πρώτος καιρός όπου η σeξουαλική δραστηριότητα ήταν στο ζενίθ έχει περάσει… Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι σύντροφοί μπορεί να μην συμφωνούν ως προς την συχνότητα των ερωτiκών επαφών.

Αν εσείς και ο σύντροφός σας βλέπετε ότι είστε σε ερωτiκή… ασυμφωνία, καλό είναι να απαντήσετε στις πιο κάτω ερωτήσεις:

Υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος;

Πολλές χρόνιες νόσοι όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, ο υποθυρεοειδισμός, η νόσος του Addison, η στεφανιαία νόσος ή επίπονες νόσοι όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα μπορούν να συμβάλουν στη μειωμένη σeξουαλική επιθυμία. Η λίμπιντο μπορεί επίσης να μειωθεί με την υπερβολική χρήση αλκοόλ αλλά και την λήψη αντικαταθλιπτικής αγωγής. Τέλος σημαντικό ρόλο στη μείωση της σeξουαλικής επιθυμίας μπορεί να παίξει η κόπωση και η κατάθλιψη.

Έχετε προβλήματα σε άλλους τομείς της σχέσης σας;

Η έλλειψη επικοινωνίας, οι διαρκείς καβγάδες και μία γενική αίσθηση απομάκρυνσης μεταξύ του ζευγαριού μπορεί να φέρει μειωμένη σeξουαλική επιθυμία σε έναν ή και τους δύο συντρόφους.

Μήπως ορίζετε αλλιώς την επαρκή συχνότητα σeξ;

Είστε σίγουροι πως αυτό που ορίζετε εσείς ως λίγο σeξ, είναι λίγο και για τον σύντροφό σας; Θα μπορούσαν τα παράπονά σας να οφείλονται σε διαφορετικές οπτικές του τι είναι ικανοποιητικό και τι λίγο; Πριν αποφασίσετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα επικοινωνίας στη σχέση σας, συζητήστε με το ταίρι σας ποια θεωρεί την επαρκή συχνότητα σeξ και προσπαθήστε να βρείτε τη χρυσή τομή.

Μήπως άλλαξε πρόσφατα ή ζωή ή το σώμα σας;

Οι αλλαγές στη ζωή μας, – από την πατρότητα και τη μητρότητα – έως την αλλαγή δουλειάς μπορεί να αποτελέσουν παράγοντες που οδηγούν σε στρες και κόπωση, παράγοντες που επηρεάζουν και τη σeξουαλική επιθυμία. Ορισμένες από τις σωματικές αλλαγές που επιφέρει η γήρανση – από την κολπική ξηρότητα κατά την εμμηνόπαυση στις γυναίκες και τη στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε μείωση της σeξουαλικής διάθεσης.

Ακόμα κι αν τα προβλήματα δεν οφείλονται σε κάποιον από τους πιο πάνω λόγους υπάρχουν τρόποι να ανακαλύψετε τι φταίει και να το αντιμετωπίσετε:

-Συζητήστε με τον σύντροφό σας τις διαφορές που μπορεί να υπάρχουν, χωρίς επικριτική διάθεση αλλά με εποικοδομητική στόχευση.
-Συγκεντρωθείτε – για λίγο – σε μη σeξουαλικούς τρόπους διασκέδασης για να έρθετε ακόμα πιο κοντά με το σύντροφό σας.
-Συμβιβαστείτε: Αν ο στόχος σας είναι η συνέχιση αυτής της σχέσης και είστε ο άνθρωπος που θα ήθελε περισσότερο σeξ τότε καλό θα ήταν να βρείτε τρόπους έτσι ώστε είτε να συμβιβαστείτε σε μία ενδιάμεση κατάσταση.
-Σεβαστείτε τις προτιμήσεις του συντρόφου σας και εστιάστε στα σημεία που του αυξάνουν τη σeξουαλική διάθεση, αποφεύγοντας εκείνα που τη μειώνουν.
-Κάντε σeξ με πρόγραμμα. Ίσως να μη φαίνεται και η πιο λογική λύση όμως προγραμματίζοντας το πότε θα κάνετε σeξ μπορεί να ενισχύσετε την ερωτiκή σας ζωή.
-Εξασκηθείτε στην αγάπη και όχι στην αποπλάνηση. Δείξτε την αγάπη σας στον σύντροφό σας χωρίς απαραίτητα να στοχεύετε στην σeξουαλική σας ικανοποίηση.
-Ενισχύστε τη φιλική σας σχέση. Το να είναι οι σύντροφοι της ζωής σας οι καλύτεροί σας φίλοι ενισχύει τον συναισθηματικό δεσμό ενισχύοντας τη σχέση σε πολλούς τομείς, ανάμεσά τους και τον σeξουαλικό.

Πηγή: ygeiamou.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Loading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.