Λιβανίζαμε λάθος τόσο καιρό – Αυτά είναι τα μυστικά λόγια των γιαγιάδων από παλιά

March 20, 2020


Λιβανίζεις κι εσύ στο σπίτι σου; Δεν θέλουμε να σε στεναχωρήσουμε αλλά τόσο καιρό μάλλον το κάνεις λάθος και γι αυτό δεν πιάνει! Σου βρήκαμε κάποια από τα λόγια που έλεγαν οι γιαγιάδες στην παλιά εποχ…


Loading...


Λιβανίζεις κι εσύ στο σπίτι σου; Δεν θέλουμε να σε στεναχωρήσουμε αλλά τόσο καιρό μάλλον το κάνεις λάθος και γι αυτό δεν πιάνει! Σου βρήκαμε κάποια από τα λόγια που έλεγαν οι γιαγιάδες στην παλιά εποχή και πετύχαινε πάντα το λιβάνισμα.

Το να κουνάς το λιβανιστήρι πάνω κάτω μόνο δεν κάνει τίποτα! Η κακιά ενέργεια δεν θα εξαφανιστεί αν δεν πεις την παρακάτω προσευχή.

Πρώτα λέμε την εξής προσευχή:

Κατευθυνθήτω ἡ προσευχή μου ὡς θυμίαμα ἐνώπιόν σου· ἔπαρσις τῶν χειρῶν μου θυσία ἑσπερινή, εἰσάκουσόν με, Κύριε.

Θυμίαμά σοι προσφέρομεν, Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, εἰς ὀσμὴν εὐωδίας πνευματικῆς· ὃ προσδεξάμενος εἰς τὸ ὑπερουράνιόν σου Θυσιαστήριον, ἀντικατάπεμψον ἡμῖν τὴν χάριν τοῦ Παναγίου σου Πνεύματος.

Παίρνουμε άνθη από επιτάφιο ή άνθη από την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως που μας δίνει ο ιερέας δενδρολίβανο ή από την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου τον βασιλικό ή και των Βαΐων τα βάγια τα ξεραίνουμε καλά, όχι στον ήλιο για μερικές ημέρες.

Αφού λοιπόν ξεραθούν καλά, τα τρίβουμε να γίνουν μικρά κομματάκια σαν τα όσπρια. Τα φυλάμε για όλο το χρόνο μέσα σε γυάλινο ή χάρτινο κουτί.Παίρνουμε το λιβανιστήρι και ντύνουμε με αλουμινόχαρτο το σκαφάκι του, καθώς επίσης και το επάνω μέρος του λιβανιστηριού. Αυτό το κάνουμε για να μην καθόμαστε να τρίβουμε και να καθαρίζουμε το λιβανιστήρι που μετά από λίγο καιρό θα μαυρίσει και θα κολλάει. Κερδίζουμε έτσι κόπο και χρόνο.

Έτσι με αυτό τον τρόπο διατηρούμε το λιβανιστήρι μας καθαρό αφαιρώντας μόνο το αλουμινόχαρτο και βάζοντας καινούργιο μετά από λίγο διάστημα. Αφού λοιπόν ετοιμάσαμε έτσι το λιβανιστήρι μας και έχουμε έτοιμα τα αποξηραμένα άνθη παίρνουμε με την τσιμπίδα μας μερικά και τα βάζουμε στο λιβανιστήρι. Κατόπιν ανάβουμε το καρβουνάκι μας φυσώντας το συνέχεια μέχρις ότου κοκκινίσει καλά, και το βάζουμε αναμμένο επάνω στα άνθη του λιβανιστηριού.

Έπειτα παίρνουμε ένα σπυρί μοσχολίβανο εάν είναι μεγάλο ή τρία εάν τα σπυριά είναι μικρά. Βάζοντας τα επάνω στο αναμμένο καρβουνάκι το ένα σπυρί να λέμε ένας είναι ο Θεός. Εάν βάλουμε 2 να λέμε δύο είναι οι φύσεις του Χριστού Θεός και άνθρωπος (Θεάνθρωπος) Ένας Θεός. Εάν βάλουμε τα τρία μικρά να λέμε Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα. Τρία πρόσωπα ένας Θεός. Αρχίζουμε λοιπόν να λιβανίζουμε πρώτα το εικονοστάσι με τις εικόνες και να λέμε στο Χριστό.

Κύριε ελέησον και ευλόγησαν τον οίκο τούτον ως αγαθός και ελεήμων Θεός. Μετά στην Παναγία και να λέμε Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς και προστάτεψε τους δούλους του υιού σου. Μετά τους Αγίους και να λέμε. Άγιοι του Θεού πρεσβεύσατε υπέρ ημών. Δόξα σοι ο Θεός εν τοις Αγίοις αυτού δόξα σοι.

Αφού τελειώσουμε με το εικονοστάσι και τις εικόνες πηγαίνουμε σε κάθε ένα δωμάτιο και επάνω από το κρεβάτι του κάθε ατόμου να σταυρώνουμε τρεις φορές με το λιβανιστήρι λέγοντας.

Κύριε ελέησον και ευλόγησαν τον δούλον σου (τάδε ….. ) ως αγαθός και ελεήμων Θεός. Επαναλαμβάνουμε τρεις φορές. Τελειώνοντας τα δωμάτια βγαίνουμε στην εξώπορτα, και σταυρώνουμε τρεις φορές με το λιβανιστήρι λέγοντας τρεις φορές.

Κύριε αποδίωξαν κάθε εχθρό ορατών και αόρατων και πολέμιων εκ του οίκου τούτου ως αγαθός και ελεήμων και φιλάνθρωπος Θεός.

Τέλος βγαίνοντας στην μπαλκονόπορτα για να αφήσουμε το λιβανιστήρι λέμε και εκεί σταυρώνοντας τρεις φορές με το λιβανιστήρι και λέγοντας τρεις φορές το Κύριε αποδίωξαν κάθε εχθρό και πολέμιον εκ του οίκου τούτου ως αγαθός και ελεήμων και φιλάνθρωπος Θεός.

Μετά το λιβάνισμα του σπιτιού μας κάνουμε την προσευχή μας ττροσευχόμενοι μπροστά στο εικονοστάσι με τις εικόνες, ανάβοντας τρία καθαρά κεριά ή δύο ή ένα. Τα τρία είναι τα τρία πρόσωπα της Α. Τριάδος τα δύο οι δύο φύσεις του Χριστού Θεού και ανθρώπου Θεάνθρωπος και το ένα δηλώνει τον ένα Αληθινό Θεό.

Μόλις τελειώσουμε την προσευχή μας τα σβήνουμε τα κεριά. Την στάκτη από το λιβανιστήρι την άλλη μέρα την βάζουμε σε μια χαρτοπετσέτα και την ρίχνουμε σε ένα τενεκέ και όταν μαζευτούν πολλά τα καίμε, και την στάκτη από τον τενεκέ την θάβουμε στον κήπο μας ή εάν δεν έχουμε κήπο όταν βρεθούμε στο ύπαιθρο.

Λιβανίζουμε έτσι κάθε πρωί (αλλά και οποιαδήποτε ώρα μέρα ή νύχτα μπορούμε να λιβανίζουμε) ούτως ώστε να μας έχει φυλαγμένους όλη μέρα ο Θεός η Παναγιά μας και οι Άγιοί μας.

Σε τι βοηθά το λιβάνισμα στο σπίτι – Μυστικά από γιαγιάδες

Το λιβάνι είναι ίσως το πιο ισχυρό αιθέριο έλαιο και οι χρήσεις του είναι πραγματικά περισσότερες απ’ όσες φαντάζεστε.

Κατ’ αρχάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες. Μειώνει τον πόνο της αρθρίτιδας, καθώς και τα συμπτώματα της ουρικής αρθρίτιδας. Παράλληλα, η προσθήκη μιας ή δύο σταγόνων αιθέριου έλαιου λιβανιού σε ένα ποτήρι νερό αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη δυσπεψία. Προσθέτοντας στο μπάνιο μας αιθέριο έλαιο λιβανιού ανακουφιζόμαστε δραστικά από το στρες που ενδεχομένως βιώνουμε.

Τα οφέλη του όμως δεν σταματούν εδώ. Η προσθήκη του σε πόσιμο νερό βοηθά στα κρυολογήματα, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα κακοσμίας του στόματος θα δουν σημαντική βελτίωση με το αιθέριο έλαιο λιβανιού. Κοψίματα και πληγές επουλώνονται με το λιβάνι, ενώ για την αϋπνία και την κατάθλιψη το αραιωμένο έλαιο λιβανιού είναι πραγματικός σύμμαχός μας. Τέλος, με αιθέριο έλαιο λιβανιού ανακουφίζουμε τα συμπτώματα του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών (ΣΑΠ), ενώ δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι η μυρωδιά του είναι ένα κι ένα για να εξαλείψουμε τις άσχημες μυρωδιές από τον χώρο μας.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η προσευχή που κάνει θαύματα! Αν έχετε σοβαρά προβλήματα θα λυθούν!

Η πανίσχυρη προσευχή του Άγιου Κυπριανού! «Σκοτώνει» το μάτι και τσακίζει τα μάγια!

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.