Το 92% των ανθρώπων δεν μπορούν να λύσουν αυτό το τεστ με τα σπίρτα! Εσύ μπορείς;

March 19, 2020


Όσο καλός κι αν θεωρεί κανείς πως είναι στα μαθηματικά ένα απλό τεστ μπορεί να τον διαψεύσει. Το Athensmagazine.gr σήμερα σου φέρνει μια εξίσωση με σπίρτα για να λύσεις! Είναι τόσο εύκολη και ταυτόχρο…


Loading...


Όσο καλός κι αν θεωρεί κανείς πως είναι στα μαθηματικά ένα απλό τεστ μπορεί να τον διαψεύσει. Το Athensmagazine.gr σήμερα σου φέρνει μια εξίσωση με σπίρτα για να λύσεις! Είναι τόσο εύκολη και ταυτόχρονα τόσο περίπλοκη.

Παρατηρήστε καλά την εικόνα, αν μετακινήσετε ένα και μόνο σπίρτο η απάντηση θα εμφανιστεί μπροστά σας. Κάντε μια προσπάθεια! Κι αν αυτό σας φάνηκε παιχινιδάκι, ρίξτε μια ματιά σε μία ακόμη μαθηματική άσκηση!

τεστ

Η απάντηση:

απάντηση

Το 75% των ανθρώπων αδυνατούν να βρουν λύση σε αυτή τη μαθηματική εξίσωση για παιδιά δημοτικού!

Σας αρέσουν οι σπαζοκεφαλιές και οι γρίφοι; Κάθε τόσο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο κάποιο μαθηματικό τεστ και όλοι ψάχνουν τη σωστή απάντηση. Με τη πρώτη ματιά φαίνεται απλό, αλλά μπορεί να κρύβει και κάποιες άλλες παραμέτρους. Όπως στο παρακάτω μαθηματικό πρόβλημα που είναι σε επίπεδο δημοτικού. Μπορείτε να βρείτε τη σωστή λύση;

Δείτε επίσης: Αδιανόητο! Έχετε κάνει ποτέ την πράξη 111,111,111 X 111,111,111; Δεν φαντάζεστε τι αποτέλεσμα βγαίνει!

Η εξίσωση απαιτεί πράξεις πρόσθεσης και πολλαπλασιασμού. Αυτό δεν είναι πολύ δύσκολο, σωστά;

Φαίνεται αρκετά απλό…Ποιο είναι το πρόβλημα;

Το 75% των ανθρώπων αδυνατούν να βρουν λύση σε αυτή τη μαθηματική εξίσωση για παιδιά δημοτικού. Εσύ μπορείς;
Ας ξεκινήσουμε με τη πάνω σειρά…

Το 75% των ανθρώπων αδυνατούν να βρουν λύση σε αυτή τη μαθηματική εξίσωση για παιδιά δημοτικού. Εσύ μπορείς;

Το άθροισμα βγαίνει 17. Μέχρι εδώ όλα καλά!

Οι περισσότεροι διαφωνούν για το υπόλοιπο μέρος της εξίσωσης, και από ποιο σημείο πρέπει να ξεκινήσουμε να υπολογίζουμε.

Το 75% των ανθρώπων αδυνατούν να βρουν λύση σε αυτή τη μαθηματική εξίσωση για παιδιά δημοτικού. Εσύ μπορείς;

Αν ξεκινήσουμε από τα αριστερά προς τα δεξιά, θα προσθέταμε το 1 στο 11 που είναι 12. 12 συν 1 κάνει 13. Αλλά αν πολλαπλασιάσουμε το 13 με το 0, θα είχαμε 0 αποτέλεσμα, και τέλος συν 1, τελικό αποτέλεσμα 1! Όμως αυτή η απάντηση δεν είναι σωστή! Προσοχή, η λύση βρίσκεται παρακάτω. Μη περιηγηθείτε πολύ γρήγορα αν θέλετε να βρείτε τη λύση μόνοι σας!

Η σωστή απάντηση είναι 30! Ας το αναλύσουμε…

Το 75% των ανθρώπων αδυνατούν να βρουν λύση σε αυτή τη μαθηματική εξίσωση για παιδιά δημοτικού. Εσύ μπορείς;

Η προτεραιότητα των πράξεων είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία στα μαθηματικά και καθορίζουν τη σειρά με την οποία θα υπολογιστούν οι τελεστέοι σε μια μεγάλη εξίσωση. Η προτεραιότητα των πράξεων έχει ως εξής: παρενθέσεις, πολλαπλασιασμός ή διαίρεση, πρόσθεση ή αφαίρεση. Έτσι πρώτα θα πολλαπλασιάσουμε το 1*0 και στη συνέχεια θα αθροίσουμε τα υπόλοιπα στοιχεία. Η λύση της εξίσωσης είναι ίση με 30. Καταφέρατε να το βρείτε;

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.