Τα «μαζεύει» ο Κασσελάκης για Πολάκη: «Αν δεν ήταν ο Παύλος, δε θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ»

January 14, 2024


Κατεβάζει τους τόνους ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά το κλείσιμο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής, ύστερα από τη σύγκρουσή του με τον Παύλο Πολάκη.Ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνθηκε εμμέσως στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έχει διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών.«Εγώ αν δε γνώριζα τον Μ…


Loading...

Κατεβάζει τους τόνους ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά το κλείσιμο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής, ύστερα από τη σύγκρουσή του με τον Παύλο Πολάκη.

Ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνθηκε εμμέσως στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έχει διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Εγώ αν δε γνώριζα τον Μανώλη Καπνισάκη και τον Παύλο Πολάκη, δε θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στον τρόπο που θα καταρτιστεί η ευρωλίστα του κόμματος.

Από τη μία, θέλησε να ρίξει γέφυρες προς τον Παύλο Πολάκη και από την άλλη να αποδείξει ότι το κόμμα ανοίγεται στην κοινωνία και δε χρειάζεται να έχεις κάποιον γνωστό για να ενταχθείς.

Χείρα φιλίας Κασσελάκη σε Πολάκη
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Από εκεί και πέρα, ανακοίνωσε πως μέσω ανοιχτής, ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταρτιστεί το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στα πρότυπα των think thanks, όποιος είναι ή δεν είναι μέλος (θα πρέπει να γραφτεί) και ενδιαφέρεται, θα στείλει βιογραφικό στο isyriza. Τα βιογραφικά θα αξιολογηθούν από την Πολιτική Γραμματεία (μετά από αξιολόγηση της Κεντρικής Επιτροπή). Θα προκύψει μια λίστα ενιαία και θα γίνει εσωκομματική ψηφοφορία, πάνω σε αυτή, ηλεκτρονικά.

Για την πρόταση «μετακόμισης» στους Σοσιαλιστές «Δεν είναι πρόταση – «πυροτέχνημα», αλλά έχει βάση. Κατάλαβα ότι υπάρχουν σοβαρές απόψεις εδώ και τις σέβομαι. Πρέπει να συζητηθούν όλα, χωρίς φοβίες στο Συνέδριο. Είμαστε σίγουροι ότι η ταυτότητα μας δεν θα αλλάξει. Δεν πρόκειται να γίνουμε κόμμα διαχείρισης, τύπου ΠΑΣΟΚ. Συζητήστε το στο Συνέδριο, αλλά εγώ έχω εκφράσει την άποψη μου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ηγετική δύναμη της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Θέλω να δώσουμε το παράδειγμα στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, για το πως θα πρέπει να είναι η σύγχρονη Αριστερά». Το σχέδιο θέσεων της ΚΕ για το συνέδριο, ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία, με μόλις δύο λευκά.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.