Η Ισπανίδα γιατρός γενετικής, Carola Garsia de Vinues, «αθώωσε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου, λέγοντας στην κατάθεση της πως είναι εξαιρετικά απίθανο να πέθανε από κεταμίνη η Τζωρτζίνα.Η επιστήμονας, που κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης της κατηγορουμένης, ασχολήθηκε εκτενώς με άλλους συναδέλφους της με την υπόθεση μητέρας που καταδικάστηκε στην Αυστραλία το 2003 για τους θανάτους των τριών παιδιών της, θε…
Η Ισπανίδα γιατρός γενετικής, Carola Garsia de Vinues, «αθώωσε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου, λέγοντας στην κατάθεση της πως είναι εξαιρετικά απίθανο να πέθανε από κεταμίνη η Τζωρτζίνα.
Η επιστήμονας, που κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης της κατηγορουμένης, ασχολήθηκε εκτενώς με άλλους συναδέλφους της με την υπόθεση μητέρας που καταδικάστηκε στην Αυστραλία το 2003 για τους θανάτους των τριών παιδιών της, θεωρώντας πως η υπόθεση πιθανότατα αφορούσε παθογένεια, λόγω σπάνιων γενετικών παραγόντων και δεν επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.
Η εν λόγω γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη τον περασμένο Ιούνιο με χάρη που της χορηγήθηκε. Παράλληλα, σε αποκαλύψεις “φωτιά” προχώρησε μία 35χρονη φυλακισμένη για την Ρούλα Πισπιρίγκου για το πώς περνάει και το πώς ζει μέσα στη φυλακή.
Όπως ανέφερε στην κατάθεση της η γιατρός, από όσα στοιχεία για την Τζωρτζίνα μελέτησε, εκτιμά πως το παιδί εμφάνισε κλινικά στοιχεία ικανά και ιδιαιτέρως σοβαρά ώστε να απαιτείται να ελεγχθεί αναλυτικά η συνδρομή κληρονομικού παράγοντα. Ιδιαίτερα, όπως τόνισε, αφού υπήρξε προηγουμένως ο θάνατος της αδελφής της, Μαλένας.
Τονίζοντας πως δεν είναι ειδική για ζητήματα ουσιών, η μάρτυρας επικαλούμενη στοιχεία της ιατρικής κοινότητας, ανέφερε πως «η κεταμίνη που εντοπίστηκε στο αίμα του κοριτσιού είναι πολύ κοντά στη θεραπευτική δόση. Η ειλικρινής μου άποψη είναι ότι είναι εξαιρετικά απίθανο η κεταμίνη να έχει σκοτώσει το κορίτσι. Της είχαν χορηγηθεί και άλλα φάρμακα. Αυτό το κορίτσι υπέφερε από άλλες καταστάσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν θάνατο. Η γονιδιακή αλληλούχιση θα μπορούσε να δώσει πολλές πληροφορίες».
Είπε επίσης, ότι πολλές καταστάσεις από αυτές που δίνει η κλινική εικόνα του παιδιού «θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα: όπως η επιληψία, ο πολύ υψηλός αριθμός αιμοσφαιρίων, τα καρδιολογικά θέματα και η πνευμονία. Υπάρχει αιφνίδιος θάνατος από επιληψία. Τα παθολογικά ευρήματα στη Τζωρτζίνα είναι όμοια με αυτά που έχουν βρεθεί στις αδελφές της Ίριδα και Μαλένα και αυτό μας υποδεικνύει ότι υπάρχει παθολογική γενετική κατάσταση».